George Brandenburg

Founder
E-mail: George@burgsfoods.com
Brief info

In search of an alternative for sports nutrition George spoke to Sander about the benefits of eating insects. The nutritional benefits were great, and making something tasty from crickets is an awesome challenge. Combining his passion for food with his love for exercise George wants to convince the public that the future of protein lies in crickets.

We can add crickets to our staple diet by making a tasty and environmentally friendly alternative with higher nutritional value than meat or fish. This will be the best addition to the diet of any sports enthusiast. George will primary focus will be product development and managing production.

George Brandenburg

Krekel koning
E-mail: george@burgsfoods.nl
Brief info

George is een nuchtere zeeman die houdt van aanpakken en gedreven zijn doelen nastreeft. Naast het varen is hij graag bezig met trainen en goed eten. Het is alleen lastig om goede voeding te vinden voor je lichamelijke behoeften die niet belastend is voor het milieu. Op zoek naar alternatieven bleken krekels veel meer voedingsstoffen te bevatten dan normaal vlees. Dit was voor George een aanleiding om te kijken of krekels konden voorzien in de proteïne behoefte van zijn dagelijkse dieet.

Met een technische achtergrond en een grote interesse in koken houdt George zich voornamelijk bezig met productontwikkeling en productie van de burgers. De uitdaging hierbij is om zonder toegevoegde kleur, geur en smaakstoffen een goed alternatief neer te zetten. Dit soort uitdagingen motiveren George om vol enthousiasme een product neer te zetten dat de perceptie van het eten van insecten verandert en voedsel duurzamer te maken.

nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch