WIJ GEBRUIKEN KREKELS

Maar waarom?

Wereldwijd is er een groeiende vraag naar vlees. Het grootste deel van ons land, 70%, wordt echter al gebruikt voor de productie van ons vlees en veel meer land hebben we simpelweg niet beschikbaar. Daarnaast heeft de manier dat we nu vlees produceren een grote impact op ons milieu. We moeten dus op zoek naar duurzame oplossingen om ons te voeden.

Wij bij Burgs Foods geloven sterk dat Krekels deze oplossing kunnen bieden. De kweek van Krekels kan erg duurzaam en zelf gevoed op reststromen gebeuren. Daarnaast hebben deze diertjes van nature in hoge concentratie alle voedingstoffen die het menselijke lichaam uit dierlijke bronnen nodig heeft. Het is daarom een  superfood dat maar een kleine impact heeft op het milieu!

Gezond

Krekels zijn een echte superfood, ze bevatten natuurlijk alle vitaminen en mineralen die een mens uit dierlijke bronnen nodig heeft. Krekels hebben een hoog bijvoorbeeld een hoog proteïne gehalte met alle negen essentiele aminozuren. Daarnaast bevatten Krekels veel Ijzer, Calcium, vitamine B12 en omega 3 en 6 vetzuren die normaal in vis te vinden zijn.

Duurzaamheid

Wij spreken van een eiwittransitie voor een duurzamer voedselsysteem als er daadwerkelijk sprake is van een vermindering van land- en watergebruik voor de productie van dezelfde hoogwaardige proteïne. Krekels gebruiken veel minder land, voer en water tijdens de kweek dan nodig is voor traditionele veeteelt. Daarnaast zorgen wij ervoor dat door gebruik van lokale ingrediënten de impact van onze producten zo laag mogelijk blijft.