WIJ GEBRUIKEN KREKELS

Maar waarom?

Wereldwijd is er een groeiende vraag naar vlees. Het grootste deel van de landbouwgrond, 70%, wordt echter al gebruikt voor de productie van vlees en veel meer land hebben we simpelweg niet beschikbaar. De manier waarop we nu vlees produceren een grote impact op ons milieu. We moeten dus op zoek naar duurzame oplossingen om ons te voeden.

Wij bij Burgs Foods geloven sterk dat krekels deze oplossing kunnen bieden. De kweek van krekels is erg duurzaam doordat krekels veel minder water en land gebruiken en gevoed worden met  organische reststromen uit de tuinbouw. Daarnaast hebben deze diertjes van nature in hoge concentratie alle voedingstoffen die het menselijke lichaam uit dierlijke bronnen nodig heeft. Het is daarom een  superfood dat maar een kleine impact heeft op het milieu!

Gezondheid

Krekels zijn een echte superfood, ze bevatten van nature alle goede vitaminen en mineralen die een mens uit dierlijke bronnen nodig heeft en bieden veel meer dan plantaardige alternatieven voor het gangbare vlees die momenteel op de markt te vinden zijn. Krekels hebben een hoog proteïne gehalte met alle essentiële aminozuren. Daarnaast bevatten krekels veel ijzer, calcium, vitamine B12 en omega 3 en 6 en vetzuren in zo’n samenstelling waardoor je lichaam het perfect opneemt!

Duurzaamheid

Wij spreken van een eiwittransitie voor een duurzamer voedselsysteem als er daadwerkelijk sprake is van een vermindering van land- en watergebruik voor de productie van dezelfde hoogwaardige proteïne. Krekels gebruiken veel minder land, voer en water tijdens de kweek dan nodig is voor traditionele veeteelt. De kweek van krekel verbruikt tot wel 7 keer minder voer, 1500 liter water en 10 keer minder land per kilogram dan rund. Doordat krekels van nature dicht op elkaar leven, kunnen ze gemakkelijk in dichtbevolkte gebieden worden gekweekt. Dit kan een totaal andere insteek voor onze voedselproductie realiseren omdat ketens ook kort blijven. Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze overige hoofdingrediënten ook uit Nederland komen waardoor de totale impact van onze producten op het milieu zo laag mogelijk blijft.